Jak připravit rýžové lívance | recept
Jak připravit rýžové lívance | recept. Zajímavý a netradiční dietní recept na rýžové lívance, které udělají vynikající službu v kuchyni, pokud vám zbyla nějaká rýže od včerejšího oběda, snadno zasytí a ještě k tomu jsou dietní, snadné na přípravu i nenáročné na nezbytné suroviny.
Co je potřeba
Na 4 porce:
2 šálky uvařené rýže
4 vejce
100 g strouhaného sýra
sůl, pepř
10 g olivového oleje
pažitku
Rozbijte 4 vejce a rozšlehejte je v misce.
Do rozšlehaných vajec vmíchejte 2 šálky předem uvařené rýže.
Do mísy s vejci a rýží přidejte sůl, pepř a posekanou pažitku.
Položte na pánev, vytvarujte malé lívance.
Rýžové lívance opečte z obou stran nejlépe na olivovém oleji.
A opečené rýžové lívance jsou hotové, pozor na přebytečný olej. Dobrou chuť!
Diskuze k článku