Jak připravit ricottové marokánky | recept na tradičně netradiční cukroví marokánky
24. Listopad 2020
Jak připravit ricottové marokánky | recept na tradičně netradiční cukroví marokánky. Marokánky jsou součástí vánočního cukroví v mnoha domácnostech. Voňavé placičky plné oříšků, kandovaného a sušeného ovoce, někdy omočené v čokoládě, nabízejí širokou škálu možností, co vlastně do marokánek přidat.
V tomto receptu nabízím přidání italského syrovátkového sýru Ricotta. Vláčnost a křehkost marokánek tak budete mít zaručenou.
Co je potřeba
Uvedené množství surovin vychází na 35–40 marokánek.
- 70 g másla
- 75 g krupicového cukru
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 vajíčko
- 125 g ricotty
- 30 g sušených brusinek
- 60 g kandovaného ovoce
- 30 g mandlí
- 30 g nesolených arašídů
Tipy
Marokánky můžete nechat v této zdravější variantě, nebo je jemně z dolní strany namočit v rozpuštěné čokoládě.
Další zajímavé články
Jak upéct marokánky z vloček a sušeného ovoce | recept
Jak upéct marokánky z vloček a sušeného ovoce | recept. Křupavá sladká placička tentokrát ve zdravém stylu. Tedy marokánka plná sušeného ovoce, ořechů…
Jak upéct měkké marokánky | recept
Jak upéct měkké marokánky | recept. Marokánky, jak už název napovídá, dorazily na naše sváteční stoly z arabského světa, ale brzy se staly oblíbeným v…
Jak připravit andělská kokosová očka | recept
Jak připravit andělská kokosová očka | recept na vánoční cukroví. Vajíčka uvařená natvrdo – toť základ tohoto nepečeného cukroví. Tedy přesněji řečeno…
Jak připravit arašídovo-datlové brownies | recept chutná jako bonbony Tatiana
Jak připravit arašídovo-datlové brownies | recept na vánoční cukroví, které chutná jako bonbony z bonboniéry Tatiana. Klasické, extra tmavé brownies,…
Jak upéct marcipánové sušenky s pistáciemi | recept na vánoční cukroví
Jak upéct marcipánové sušenky s pistáciemi | recept na vánoční cukroví. Cukroví z tohoto receptu připravujte jako jedno z posledních. Podkladové sušen…
Diskuze k článku