Jak připravit ricottové marokánky | recept na tradičně netradiční cukroví marokánky
Jak připravit ricottové marokánky | recept na tradičně netradiční cukroví marokánky. Marokánky jsou součástí vánočního cukroví v mnoha domácnostech. Voňavé placičky plné oříšků, kandovaného a sušeného ovoce, někdy omočené v čokoládě, nabízejí širokou škálu možností, co vlastně do marokánek přidat.
V tomto receptu nabízím přidání italského syrovátkového sýru Ricotta. Vláčnost a křehkost marokánek tak budete mít zaručenou.
Co je potřeba
Uvedené množství surovin vychází na 35–40 marokánek.
- 70 g másla
- 75 g krupicového cukru
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 vajíčko
- 125 g ricotty
- 30 g sušených brusinek
- 60 g kandovaného ovoce
- 30 g mandlí
- 30 g nesolených arašídů
Tipy
Marokánky můžete nechat v této zdravější variantě, nebo je jemně z dolní strany namočit v rozpuštěné čokoládě.


Diskuze k článku