jaktak.cz

Jak připravit ricottové marokánky | recept na tradičně netradiční cukroví marokánky

Jak připravit ricottové marokánky | recept na tradičně netradiční cukroví marokánky. Marokánky jsou součástí vánočního cukroví v mnoha domácnostech. Voňavé placičky plné oříšků, kandovaného a sušeného ovoce, někdy omočené v čokoládě, nabízejí širokou škálu možností, co vlastně do marokánek přidat.

V tomto receptu nabízím přidání italského syrovátkového sýru Ricotta. Vláčnost a křehkost marokánek tak budete mít zaručenou.

 

Co je potřeba

Uvedené množství surovin vychází na 35–40 marokánek.

  • 70 g másla
  • 75 g krupicového cukru
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 vajíčko
  • 125 g ricotty
  • 30 g sušených brusinek
  • 60 g kandovaného ovoce
  • 30 g mandlí
  • 30 g nesolených arašídů

Krok 1

V míse utřete povolené máslo spolu s krupicovým cukrem.

Krok 2

Přimíchejte vajíčko a ricottu.

Krok 3

Do řádné utřené hmoty přidejte kandované ovoce, brusinky a nasekané arašídy s mandlemi. Směs promíchejte.

Krok 4

Na závěr přidejte hladkou mouku a prášek do pečiva.

Krok 5

Vypracujte mokré a poměrně lepivé těsto.

Krok 6

Čajovou lžičkou namočenou ve vodě tvořte hrudky a rovnou je klaďte na plech vyložený pečícím papírem.

Krok 7

Marokánky pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C, 15–20 min, dokud nezačnou zlátnout.

Krok 8

Uchovávejte v chladu a podávejte alespoň den (raději více) po uložení, aby marokánky měly čas náležitě zvláčnět.

Marokánky můžete nechat v této zdravější variantě, nebo je jemně z dolní strany namočit v rozpuštěné čokoládě.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-ricottove-marokanky-recept-na-tradicne-netradicni-cukrovi-marokanky.html