Jak připravit ricottové marokánky | recept na tradičně netradiční cukroví marokánky
Jak připravit ricottové marokánky | recept na tradičně netradiční cukroví marokánky. Marokánky jsou součástí vánočního cukroví v mnoha domácnostech. Voňavé placičky plné oříšků, kandovaného a sušeného ovoce, někdy omočené v čokoládě, nabízejí širokou škálu možností, co vlastně do marokánek přidat.
V tomto receptu nabízím přidání italského syrovátkového sýru Ricotta. Vláčnost a křehkost marokánek tak budete mít zaručenou.
Co je potřeba
Uvedené množství surovin vychází na 35–40 marokánek.
- 70 g másla
- 75 g krupicového cukru
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 vajíčko
- 125 g ricotty
- 30 g sušených brusinek
- 60 g kandovaného ovoce
- 30 g mandlí
- 30 g nesolených arašídů
Krok 1
V míse utřete povolené máslo spolu s krupicovým cukrem.
Krok 2
Přimíchejte vajíčko a ricottu.
Krok 3
Do řádné utřené hmoty přidejte kandované ovoce, brusinky a nasekané arašídy s mandlemi. Směs promíchejte.
Krok 4
Na závěr přidejte hladkou mouku a prášek do pečiva.
Krok 5
Vypracujte mokré a poměrně lepivé těsto.
Krok 6
Čajovou lžičkou namočenou ve vodě tvořte hrudky a rovnou je klaďte na plech vyložený pečícím papírem.
Krok 7
Marokánky pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C, 15–20 min, dokud nezačnou zlátnout.
Krok 8
Uchovávejte v chladu a podávejte alespoň den (raději více) po uložení, aby marokánky měly čas náležitě zvláčnět.
Marokánky můžete nechat v této zdravější variantě, nebo je jemně z dolní strany namočit v rozpuštěné čokoládě.