Jak připravit pikantní marinovaná játra z pánve | specialita pro labužníky
Jak připravit pikantní marinovaná játra z pánve | specialita pro labužníky. Neuvěřitelně jednoduchá labužnická specialita z předem naložených vepřových jater v delikátní a příjemně pikantní marinádě, jež je současně i jejich omáčkou. Doplněk sladké červené papriky pokrm povýší na doslova ohromující gastronomický zážitek.
Co je potřeba
- 500 g vepřových jater
- 4 lžíce oleje
- ¼ l vody na podlití
- 1 velká červená paprika
- 2 červené cibule
Na marinádu:
- 1 velký rajčatový protlak
- 2–3 stroužky česneku
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1–2 lžičky kari koření
K podušeným játrům následně přidejte na malé kousky nakrájenou papriku a již odklopené chvilku povařte a omáčku vyduste do vámi požadované konzistence.
Budete-li játra podávat s rýži či těstovinami je lepší ponechat více omáčky, ovšem při servírovaní například s pečenými bramborami či rozpečenou bagetou můžete omáčku vydusit více.
Tipy
Místo vody na podlití neváhejte využít zeleninového vývaru či suchého červeného vína.
Diskuze k článku