Jak na ďábelskou směs z vepřových jater | recept
Jak na ďábelskou směs z vepřových jater | recept. Fantastická pochoutka k jejíž přípravě stačí jen pár surovin, zato výrazných a intenzivních. A to vepřová játra se slaninou a cibulí v základu bezpochyby jsou. Podpořené navíc hořčicí, worcesterem a ostrým česnekem se pak spolu s vínem k podušení zaslouží o výjimečnou labužnickou delikatesu.
Co je potřeba
- 250 g vepřových jater
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- 2–3 stroužky česneku
- 1 větší kapie či červená paprika
- 2 stonky jarní cibulky
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce worcesterové omáčky
- 2 dcl bílého vína
Na závěr směs dochuťte hořčicí, sójovou a worcesterovou omáčkou a nechejte probublat do požadované hustoty. Hořčice směs krásně propojí a vytvoří krémovou omáčku.
Nyní je směs hotová a můžete ji servírovat například s těstovinami či opečenými brambory, ovšem bezkonkurenčně nejlepší je podávaná na topince dozlatova opečené na sádle.
Tipy
- K podušení jater lze využít i silného masového či zeleninového vývaru. Chuť pokrmu bude stále intenzivní, ale jemnější a například pro děti lahodnější.
Diskuze k článku