Jak připravit pikantní džuveč
Jak připravit pikantní džuveč | recept na srbské rizoto. Džuveč je jídlo ze směsi rýže, zeleniny a také masa. Podle doložených historických pramenů má toto jídlo původ v Turecku, odkud se rozšířilo do celého světa. Džuveč se v každé oblasti liší, neexistuje jednotný recept. Podle následujícího článku můžete vyzkoušet vegetariánský srbský džuveč. K jeho přípravě budete potřebovat ajvar, ten si můžete sami uvařit doma (podle receptu na našich stránkách) nebo koupit hotový v obchodě. Ajvar lze nahradit ljutenicou, ta obsahuje i rajčata, proto upravte množství nasekaných rajčat.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak udělat český džuveč | recept
Džuveč | recept - receptů na toto původně turecké jídlo je mnoho, a právě proto se mohou od sebe hodně odlišovat. Klasikou je maso, rýže a zelenina, a…
Jak připravit štěpánské rizoto | recept
Štěpánské rizoto | recept. Není třeba mít na talíři každý den maso. Jsou i bezmasá jídla, která zasytí na delší dobu. Příkladem je následující re…
Jak uvařit světové batátové kari s arašídy | recept
Jak uvařit světové batátové kari s arašídy | recept. Výtečná indická specialita plná exotických chutí a vůní, jejíž podstatou je výrazně pikantní a ne…
Jak zpracovat ryngle | recept na pečený čaj z rynglí
Jak zpracovat ryngle | recept na pečený čaj z rynglí. Ryngle patří mezi blumy, což je velmi chutné a zdravé peckovité ovoce. Ryngle mohou mít růz…
Jak uvařit zeleninové ragú z černé čočky a kokosového mléka | recept
Jak uvařit zeleninové ragú z černé čočky a kokosového mléka | recept. Kombinace jemného kokosového mléka a pikantního koření je sama o sobě skvostná.…
Tak musím říct, že tenhle recept se opravdu povedl. Chutná to opravdu výborně a dokonce neznalý receptu vůbec netušil, že v tom není maso. Je to fakt moc dobré.