Jak připravit pikantní čínskou pánev z lilků a žampionů | recept
Jak připravit pikantní čínskou pánev z lilků a žampionů | recept. Zprudka osmahnuté kousky lilků a žampionů v typicky čínské omáčce, jejíž sladko slaná chuť je doplněna ostrým zázvorem a česnekem. Pokrm je vynikající jen tak s rýží, ale úžasně doplní i plátek masa, coby nevšední zeleninová příloha.
Co je potřeba
- 1 střední lilek o váze přibližně 400-500 g
- 200 g čerstvých žampionů
- 1 lžička soli
- 1 lžíce solamylu či kukuřičného škrobu
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička najemno nasekaného zázvoru
- 3 stroužky česneku
Na omáčku:
- 3 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce vody
- 2 lžičky worcesterské omáčky
- 3 lžičky krupicového cukru
- 2 lžičky solamylu či kukuřičného škrobu
Nyní k zelenině vlijte připravenou omáčku. Tu ale před přidáním znovu rozmíchejte, jelikož solamyl se za tu dobu usadí na dně misky. Společně za lehkého míchání prohřejte, případně omáčku dořeďte vodou či vývarem.
Tuto jedinečnou směs si vychutnáte opravdu jen tak, jako bezmasé jídlo podávané například s rýží či klasickými čínskými nudlemi, ale i jako pikantní zeleninovou přílohu k masu.
Tipy
Zcela na závěr můžete do pánve přidat bambusové výhonky, které směs příjemně doplní a zpestří.
Diskuze k článku