Jak připravit pečenou mrkev s cizrnou | recept na pikantní pečenou mrkev
Jak připravit pečenou mrkev s cizrnou | recept na pikantní pečenou mrkev. Je neuvěřitelné, jak blízkovýchodní kabátek jarní mrkvičce sluší a sedne doslova jako šitý na míru. Přitom jehlou je pouze cizrna, tolik využívaná právě v kuchyni blízkého východu a nití, která protkává celý pokrm je aromatické a lehce pikantní orientální koření. Dohromady s nasládlou mrkví vytvoří chuťovou dokonalost. Přichystejte si toto zajímavé jídlo s asijskou inspirací, uvidíte, že si pikantní pečenou mrkev s cizrnou oblíbíte.
Co je potřeba
- 600 g mrkve (volte drobnější kusy)
- 1 konzerva sterilované cizrny
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- 1 lžička celého římského kmínu
- ½ lžičky uzené mleté papriky
- špetka soli
Po vytažení z trouby přemístěte na talířek či servírovací misku, tácek a podávejte buď takto samotné jako lehký salát či s arabským chlebem coby vyváženou večeři. Vřele doporučuji doplnit jogurtovým dresinkem, samozřejmě nějakým s blízkovýchodním kabátkem. Naprosto dokonalý ušijete s pomocí 100 g tučného bílého jogurtu, 1 lžíce sezamové pasty Tahini, 1 lžíce citronové šťávy a 1 stroužku česneku.
Tipy
- Do marinády doporučuji přidat rovněž sušený tymián, který s římským kmínem dokonale ladí a posílí orientální zážitek.
Diskuze k článku