Jak připravit nepečený oříškovo-čokoládový srnčí hřbet
Jak připravit nepečený oříškovo-čokoládový srnčí hřbet | recept na nepečený srnčí hřbet. Excelentní laskomina, která by se dala výstižně shrnout touto jednou větou: to pravé ořechové pro milovníky čokolády. Tím je vystiženo vše podstatné. Srnčí hřbet je totiž doslova napěchovaný oříšky a čokoládou. Doplněné piškoty z této chuťově dokonalé kombinace vytvoří netradiční nepečený dezert, který se svým složením odklání od svých tradičních tvarohových, jogurtových či smetanových kamarádů.
Co je potřeba
Uvedené množství je do formy o velikosti 11cm x 21 cm (menší srnčí hřbet).
- 1 balíček piškotů
- 300 g čokolády na vaření (obsahující alespoň 50 % kakaa)
- 100 gramů mletých lískových oříšků
- 1 lžíce tmavého kakaa
- 50 g másla
- 1 plechovka kondenzovaného zahuštěného slazeného mléka
+ rum na pokapání piškotů
Tipy
Do oříškovo čokoládové směsi můžete použít rovněž vlašské ořechy či mandle.
Diskuze k článku