Jak připravit nepečený oříškovo-čokoládový srnčí hřbet
Jak připravit nepečený oříškovo-čokoládový srnčí hřbet | recept na nepečený srnčí hřbet. Excelentní laskomina, která by se dala výstižně shrnout touto jednou větou: to pravé ořechové pro milovníky čokolády. Tím je vystiženo vše podstatné. Srnčí hřbet je totiž doslova napěchovaný oříšky a čokoládou. Doplněné piškoty z této chuťově dokonalé kombinace vytvoří netradiční nepečený dezert, který se svým složením odklání od svých tradičních tvarohových, jogurtových či smetanových kamarádů.
Co je potřeba
Uvedené množství je do formy o velikosti 11cm x 21 cm (menší srnčí hřbet).
- 1 balíček piškotů
- 300 g čokolády na vaření (obsahující alespoň 50 % kakaa)
- 100 gramů mletých lískových oříšků
- 1 lžíce tmavého kakaa
- 50 g másla
- 1 plechovka kondenzovaného zahuštěného slazeného mléka
+ rum na pokapání piškotů
Krok 1
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem.
Krok 2
Po rozpuštění vmíchejte slazené kondenzované mléko a nechejte dále ve vodní lázni několik minut prohřát.
Krok 3
Pak odstavte a vmíchejte kakao.
Krok 4
Směs přelijte do větší mísy a přimíchejte najemno namleté oříšky. Měla by Vám vzniknout poměrně hutná, ale stále litá směs. Pokud bude ale až příliš tuhá a nepůjde do formy pohodlně nanést, přilijte do ní na zředění přiměřené množství rumu.
Krok 5
A nyní začněte vrstvit. Do srnčího hřbetu vyloženého alobalem dejte první tenkou vrstvu čokoládové směsi.
Krok 6
Na ní vyskládejte piškoty a pokapejte je rumem.
Krok 7
Takto pokračujte, dokud forma není plná.
Krok 8
Zakončete vrstvou čokoládové směsi a dejte nejlépe přes noc zatuhnout do lednice.
Krok 9
Po vychlazení a zatuhnutí „to pravé ořechové pro milovníky čokolády“ krájejte ostrým nožem na užší plátky a servírujte. Po očku sledujte, jak se z nečokomilců rázem stanou její milovníci.
Do oříškovo čokoládové směsi můžete použít rovněž vlašské ořechy či mandle.