Jak připravit náplně (nejen) do perníku | recepty
Náplně (nejen) do perníku | recepty. Pokud potřebujete naplnit čajové pečivo nebo perníčky s předstihem, přijdou vám vhod vyzkoušené a osvědčené recepty na trvanlivé náplně. Pečivo si naplníte v klidu až 14 dní předem, náplně se nekazí a ještě pomohou naplněnému cukroví rychleji změknout.
Co je potřeba
Potřebné suroviny jsou uvedeny u každého níže uvedeného receptu
Kokosová náplň
Suroviny: 100 g moučkového cukru, 150 g strouhaného kokosu, 150 g dětských piškotů, 200 g vody, trochu rumu, 1 vanilkový cukr
Postup přípravy: Kokos nasucho jemně opražíme na pánvi. Vychladlý promícháme s cukrem, mletými piškoty a vanilkovým cukrem. Zalijeme vodou s trochou rumu a vymícháme náplň. Náplň je trvanlivá.
Lískooříšková náplň
Suroviny: 150 g moučkového cukru, 50 g čokolády na vaření, 120 g Omegy, 150 g opražených lískových oříšků, 20 g kakaa, 50 g piškotových drobečků, 1 vanilkový cukr
Postup přípravy: Čokoládu s tukem rozpustíme a do mírně teplé směsi přidáme ostatní ingredience. Lískové oříšky předem lehce opražíme a jemně rozstrouháme. Jedná se o trvanlivou náplň.
Pomerančová náplň
Suroviny: 100 g krupicového cukru, 200 g proslazené pomerančové kůry, 120 g piškotových drobků, 200 g vody
Postup přípravy: Cukr a vodu svaříme, do rozvaru vmícháme jemně mletou pomerančovou kůru a mleté piškoty. Po vychladnutí používáme k plnění. Náplň musí být opravdu dobře vychladlá, při použití teplé ve výrobku kondenzuje vodní pára a je náchylnější k plesnivění. Náplň je trvanlivá.
Rumová náplň
Suroviny: 100 g krupicového cukru, 130 g piškotových drobečků, 35 g Omegy, 10 g moučkového cukru, 70 g vody, 40 g rumu
Postup přípravy: Krupicový cukr svaříme s vodou. Do vychladlého rozvaru přidáme rum a piškotové drobečky. V misce vyšlehejte Omegu s cukrem do pěny a poté spojte s piškotovou hmotou. Náplň patří mezi trvanlivé.
Diskuze k článku