Jak připravit masopustní minikobližky ze zbytků těsta | recept
Jak připravit masopustní minikobližky ze zbytků těsta | recept. Určitě se vám už někdy stalo, že vám při smažení koblih nebo dalších dobrot zbylo větší množství těsta, které se už pro původní účel nedalo použít kvůli vyššímu obsahu zapracované mouky. Zužitkujte tyto zbytky ve formě lahodných minikobližků.
Co je potřeba
zbytky kynutého těsta
trochu mléka
olej na smažení
Zbytky těsta shrňte do větší místy – předtím je co nejlépe oprašte od mouky. Přilijte trochu vlažného mléka a zapracujte ho dovnitř. Na zpracování si dáme záležet. Podle potřeby můžeme těsto ještě trochu dochutit rumem nebo vanilkovým cukrem.
Z vypracovaného těsta vyválíme kuličky velikostně o něco menší než ping-pongový míček. Pokud kuličky při tvarování příliš praskají, znamená to, že je těsto ještě příliš suché a bude potřebovat ještě trochu mléka. Hotové kuličky smažíme zvolna na rozpáleném oleji. Budete-li mít plamen v plné síle, minikobližky se na povrchu spálí a uvnitř budou syrové.
Ještě horké minikobližky můžeme obalit ve vanilkovém cukru. Servírujeme je s pořádným kopcem šlehačky. Výborně chutnají i s čerstvým nebo mraženým ovocem nebo ovocnou omáčkou. Jsou opravdu rychlé a chutné. Dobrou chuť!
Diskuze k článku