Jak připravit krůtí velikonoční roládu | recept
Krůtí velikonoční roláda | recept. Už jste někdy zkoušeli připravit roládu z mletého krůtího masa? Pokud ne, určitě vyzkoušejte náš recept na krůtí velikonoční roládu plněnou vaječnou směsí s bylinkami a ricottou. Postup naleznete v následujícím článku. Recept je velmi jednoduchý a roláda skvěle chutná i vypadá.
Co je potřeba
- 500 g mletého krůtího masa
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 4 lžíce mléka
- trocha rostlinného oleje
- 2 jarní cibulky
- 3 hrsti čerstvých bylinek
- 2 vejce
- 100 g ricotty
- sůl, pepř, majoránka
Jaké bylinky použít do krůtí velikonoční rolády?
Je možné využít jarní bylinky – např. čerstvé kopřivy, medvědí česnek, popenec, listy sedmikrásky chudobky nebo bršlici kozí nohu. Ke krůtímu masu se pak skvěle hodí také tymián, bazalka, libeček či rozmarýn. Chuť vajec doplní kerblík, petrželka nebo pažitka.
Nádivku si můžete připravit v průběhu celého roku s využitím listového špenátu a jakýchkoliv čerstvých bylinek, které zrovna máte po ruce.
Tipy
- Do nádivky můžete přidat libovolnou zeleninu, houby, šunku nebo jiné ingredience, které zrovna máte doma.
- Nádivku je možné dochutit česnekem.
Diskuze k článku