Jak připravit krokety z vařených vajec | recept
Krokety z vařených vajec | recept. Následující recept se bude hodit zejména po Velikonocích, kdy se doma sejde větší množství vařených vajec. Jednoduše z nich vykouzlíte chutné krokety, které se skvěle hodí k bramborové kaši nebo zeleninovému salátu. Studené, potřené pikantní hořčicí a doplněné jemně krájenou cibulí v housce chutnají také skvěle.
Co je potřeba
- 40 g másla
- 30 g hladké mouky
- 60 ml mléka
- sůl
- mletý pepř
- petrželová nať nebo pažitka
- 5 vajec vařených natvrdo
Na obalení:
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
- tuk na smažení
Vejce zbavíme skořápek a raději je opláchneme pod vodou, abychom je zbavili i sebemenších kousků. Pak je pokrájíme nadrobno a vmícháme do bešamelu. Směs osolíme a okořeníme mletým pepřem. Kdo má rád pikantní jídla, může přidat špetku chilli papriček. Nakonec přidáme posekanou zelenou nať. Vymícháme hmotu, která nesmí být ani příliš řídká, ani příliš hustá (musí držet pohromadě).
Diskuze k článku