Jak připravit indickou zeleninovou kormu | recept
30. Prosinec 2019
Indická zeleninová korma | recept. Korma je jedním z tradičních indických pokrmů, pro jehož přípravu můžete zvolit kuřecí či vepřové maso, ale klidně si vystačíte pouze s různými druhy zeleniny. Jedná se o úžasně aromatickou a mírně pikantní omáčku, kterou ocení i všichni, kdo neholdují příliš ostrému jídlu. Recept na indickou zeleninovou kormu naleznete na řádcích níže. Postup je velmi rychlý a jednoduchý.
Co je potřeba
- 2 lžíce olivového oleje nebo ghí (přepuštěného másla)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- kousek čerstvého zázvoru
- asi 500 g libovolné zeleniny (např. mrkev, fazolové lusky, květák, hrášek apod.)
- 2 menší brambory
- sůl, pepř, kurkuma, římský kmín, garam masala koření (případně oblíbené kari koření)
- čerstvé bylinky na ozdobení (např. koriandr či petrželka)
- 50 ml bílého jogurtu
- 250 ml kokosového mléka či smetany (lze nahradit jinou rostlinnou, případně kravskou smetanou)
Tipy
- Zeleninu můžete libovolně obměňovat, použít se dají nejrůznější druhy – např. paprika, rajčata, brokolice apod.
- Přidat lze i velmi chutný indický sýr – paneer. Pokud jej neseženete, je možné si jej vyrobit doma.
- Omáčku je možné ozvláštnit plátky mandlí nebo kešu ořechy. Pálivější omáčky pak dosáhnete, pokud přidáte chilli koření či nakrájenou chilli papričku.
Související články
Další zajímavé články
Jak uvařit krémovou rybí polévku z aljašské tresky | recept
I tato jednoduchá rybí polévka z aljašské tresky může zazářit na vánočním stole a potěšit svou krémově jemnou chutí a konzistencí. Hospodyňky pak…
Jak připravit výjimečné pohoštění z pečené dýně Hokkaido a ciderové zálivky
Dýně Hokkaido, která je tak výtečná ve slaných i sladkých pokrmech, nezapře svou výjimečnost ani podávaná samostatně, například jako zde v pečené…
Jak jednoduše a rychle naložit rajčatový salát s cibulí | recept
Jednodušší, rychlejší a šťavnatější salát, než je tento nakládaný rajčatový, snad ani nemůžete znát. Až neuvěřitelně jednoduše a rychle ve sklenici vy…
Jak v jednom hrnci z brambor a lilku uvařit vegetariánské indické kari
Jako většina indických pokrmů je i toto vegetariánské indické kari rychlé, nenáročné a v jednom hrnci uvařené. V tomto případě se v jednom h…
Jak na šťavnatý cuketový koláč z listového těsta, sýru a pikantního zakysaného krému
Jemná a šťavnatá cuketa upravená v podobě slaného koláče z listového těsta, k tomu navíc v opojení sýru a pikantního zakysaného kr…
Diskuze k článku