Jak připravit grilovaný lilek s mozzarelou a bazalkovým olejem | recept
Receptů na lilek není nikdy dost! Chutný je zapečený lilek nebo lilek smažený v těstíčku. Lilek si oblíbila i kuchařská dvojice Kluci v akci! Tentokrát jsem z receptů na lilek vybral variaci na grilu. Grilovaný lilek s mozzarelou a bazalkovým olejem je kulinářská specialitka, které lze snadno podlehnout. Postup přípravy lilku na grilu je následující: Lilek se podélně nakrájí na 8 plátků a z obou stran potře olivovým olejem. Pod nůž přijde rajče i mozzarella. Lilek dáme na gril, jakmile bude ugrilovaný, osolí se a opepří. Ze dvou kusů lilku se vytvoří kříž ogrilovanou stranou nahoru, přidá plátek mozzarelly, rajčete a lístek bazalky. V této podobě se zabalený lilek griluje další tři minutky.
Co je potřeba
Ingredience pro 4 jedlíky:
400 g lilku (2 ks)
250 g mozzarelly
100 g rajčat (1 ks)
20 g piniových oříšků (1 lžíce)
2 lžíce bazalky
1 dl olivového oleje
1 lžíce petržele
Diskuze k videu