Jak připravit džem z aronie s chutí třešní | recept z cizí kuchyně
Jak připravit džem z aronie s chutí třešní | recept z cizí kuchyně. Temnoplodec, známější pod jménem aronie nebo černý jeřáb je v posledních letech velmi populární a bývá označován jako superpotravina. Plody jsou nabité vitamíny a minerály a za zmínku stojí i vysoký obsah rutinu, který je důležitý pro pevnost a pružnost cév. Bobule se zpracovávají na kompoty, džemy, sirupy nebo se suší. Sklízejí se v průběhu září, přičemž jejich trpkou chuť zmírní přejití mrazem. Na následující recept jsou zapotřebí třešňové listy. Chuť džemu bude výrazněji třešňová, jestliže džem uvaříte se sušenými listy.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit domácí kečup | recepty mezinárodní kuchyně
Jak uvařit domácí kečup | recepty mezinárodní kuchyně. Kečup si můžete koupit i v tom nejmenším vesnickém obchůdku, ale doma vyrobený (a třeba z…
Jak uvařit vynikající boršč | recept
Jak uvařit vynikající boršč | recept. Jak uvařit tradiční boršč? Původní recept pochází z ruské kuchyně, tak se budeme držet ruského receptu. Základem…
Jak připravit zeleninovou šakšuku | recept s rajčaty
Jak připravit zeleninovou šakšuku | recept s rajčaty. Na Wikipedii se dočtete že šakšuka je původem severoafrický zeleninový pokrm, který se stal velm…
Jak připravit plněné vinné listy (dolmades) | recept řecké kuchyně
Jak připravit plněné vinné listy (dolmades) | recept řecké kuchyně. Dolmades (dolma) je tradiční pokrm řecké kuchyně. Jedná se o závitky z listů vinné…
Jak připravit francouzské rillettes z vepřového masa | recept
Jak připravit francouzské rillettes z vepřového masa | recept. Rillettes je výraz pro zalévané maso roztrhané na kousky. V každé oblasti Francie se př…