Jak připravit domácí müsli s goji | recept
Domácí müsli s goji | recept. Goji (plod kustovnice čínské) je superpotravina. Má nutričně vyvážené složení. Obsahuje řadu vitamínů, minerálních látek, antioxidantů, esenciální aminokyseliny, vlákninu a další prospěšné látky. Má mírně nakyslou chuť – něco mezi brusinkami a rozinkami. Goji můžeme přidávat například do müsli, do kaší, do jogurtu, salátů, smoothies a podobně. Připravte si domácí müsli s goji, protože goji prospívá zdraví.
Co je potřeba
500 g ovesných vloček
100 g sušených plodů goji
50 g dalšího sušeného ovoce – švestky, meruňky, brusinky, rozinky, datle, jablka... nebo směs dle chuti...
100 g oříšků – mandle, vlašské ořechy, kešu, pistácie... nebo směs dle chuti...
50 g semínek – dýňová, chia, slunečnicová... nebo směs dle chuti...
100 g másla
5 lžic medu
Do kastrůlku dáme máslo a na mírném ohni ho pomalu rozehříváme. Přidáme med a obě ingredience rozehříváme dokud nejsou tekuté.
V míse smícháme ovesné vločky, goji, sušené ovoce, oříšky a semínka. Do směsi v míse přilijeme rozehřáté máslo s medem. Vše důkladně promícháme.
Na plech dáme pečicí papír. Směs rovnoměrně nasypeme na pekáč. Pečeme cca 30 minut při teplotě 170 ºC. Po dopečení necháme zchladnout. Müsli postupně ztvrdne.
Hotové müsli dáme do uzavíratelné nádoby. Vydrží cca měsíc. Poměr jednotlivých ingrediencí si upravte podle vlastní chuti. Můžete podle chuti přidat i více nebo dát méně :-) medu.
Tipy
Do zchladlého müsli přidejte kousky kvalitní čokolády nebo přidejte nepražené kakaové boby.
Diskuze k článku