Jak připravit domácí müsli s goji | recept
Domácí müsli s goji | recept. Goji (plod kustovnice čínské) je superpotravina. Má nutričně vyvážené složení. Obsahuje řadu vitamínů, minerálních látek, antioxidantů, esenciální aminokyseliny, vlákninu a další prospěšné látky. Má mírně nakyslou chuť – něco mezi brusinkami a rozinkami. Goji můžeme přidávat například do müsli, do kaší, do jogurtu, salátů, smoothies a podobně. Připravte si domácí müsli s goji, protože goji prospívá zdraví.
Co je potřeba
500 g ovesných vloček
100 g sušených plodů goji
50 g dalšího sušeného ovoce – švestky, meruňky, brusinky, rozinky, datle, jablka... nebo směs dle chuti...
100 g oříšků – mandle, vlašské ořechy, kešu, pistácie... nebo směs dle chuti...
50 g semínek – dýňová, chia, slunečnicová... nebo směs dle chuti...
100 g másla
5 lžic medu
Krok 1
Do kastrůlku dáme máslo a na mírném ohni ho pomalu rozehříváme. Přidáme med a obě ingredience rozehříváme dokud nejsou tekuté.
Krok 2
V míse smícháme ovesné vločky, goji, sušené ovoce, oříšky a semínka. Do směsi v míse přilijeme rozehřáté máslo s medem. Vše důkladně promícháme.
Krok 3
Na plech dáme pečicí papír. Směs rovnoměrně nasypeme na pekáč. Pečeme cca 30 minut při teplotě 170 ºC. Po dopečení necháme zchladnout. Müsli postupně ztvrdne.
Krok 4
Hotové müsli dáme do uzavíratelné nádoby. Vydrží cca měsíc. Poměr jednotlivých ingrediencí si upravte podle vlastní chuti. Můžete podle chuti přidat i více nebo dát méně :-) medu.
Do zchladlého müsli přidejte kousky kvalitní čokolády nebo přidejte nepražené kakaové boby.