Jak připravit dezert do skleničky z čokoládovo-arašídového krému | recept
18. Listopad 2022
Jak připravit dezert do skleničky z čokoládovo-arašídového krému | recept. Skleničkové dezerty jsou méně častým, avšak velice vítaným pohoštěním, které nejen že příjemně překvapí a zaujme, ale především zachutná. Zvláště, když sklenička obsahuje něco tak výjimečného jako je smetanový krém z luxusního mascarpone a arašídového másla, který je navíc nanesený na skvostné smetanově čokoládové vrstvě.
Co je potřeba
Na čokoládovou vrstvu:
- 150 g čokolády na vaření
- 150 ml smetany ke šlehání
- 30 g másla
- 1 lžíce medu
Na arašídový krém:
- 200 g mascarpone
- 50 g moučkového cukru
- 200 g arašídového másla s kousky arašídů – tzv. crunchies
- 150 ml smetany ke šlehání
- 50 g čokoládových hoblinek na ozdobení
Tipy
- Oceníte-li hladší a jemnější konzistenci krému, použijte arašídové máslo jemné, tedy bez kousků arašídů.
- Komplexnější chuti dosáhnete, pokud do čokoládového základu přimícháte místo medu javorový sirup, který se s arašídovým máslem dokonale doplňuje.
Související články
Další zajímavé články
Jak na čokoládový dezert z batátů a banánu | recept
Jak na čokoládový dezert z batátů a banánu | recept. Batáty, neboli sladké brambory, jsou díky vysokému obsahu sacharidů jako stvořené pro přípravu sl…
Jak upéct „Blondies“ – brownies z bílé čokolády | recept
Jak upéct „Blondies“ – brownies z bílé čokolády | recept. Ano, skutečně! Brownies se jednoduše přebarvilo na blond, a že mu to sluší! Milo…
Jak udělat domácí oříškovou Nugetu | recept
Jak udělat domácí oříškovou Nugetu | recept. Nugeta, to je taková sestra Nutelly. Obě dámy jsou z rodiny čokoládových pomazánek, oblíb…
Jak na čokoládový krém z bílé a tmavé čokolády | recept
Čokoládový krém z bílé a tmavé čokolády | recept. Jednoduchý, efektní a neodolatelně dobrý, to je lehký krém z čokolády a mascarpone. Příprava ne…
Jak na snadný delikátně kávový Kofila koláč
Jak na snadný delikátně kávový Kofila koláč. Stará dobrá a stále oblíbená čokoládová tyčinka s plně kávovou chutí jako součást nadýchaného a vláč…
Diskuze k článku