jaktak.cz

Jak připravit dezert do skleničky z čokoládovo-arašídového krému | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit dezert do skleničky z čokoládovo-arašídového krému | recept. Skleničkové dezerty jsou méně častým, avšak velice vítaným pohoštěním, které nejen že příjemně překvapí a zaujme, ale především zachutná. Zvláště, když sklenička obsahuje něco tak výjimečného jako je smetanový krém z luxusního mascarpone a arašídového másla, který je navíc nanesený na skvostné smetanově čokoládové vrstvě.  

Co je potřeba

Na čokoládovou vrstvu:

  • 150 g čokolády na vaření
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 30 g másla
  • 1 lžíce medu

Na arašídový krém:

  • 200 g mascarpone
  • 50 g moučkového cukru
  • 200 g arašídového másla s kousky arašídů – tzv. crunchies
  • 150 ml smetany ke šlehání 
  •  50 g čokoládových hoblinek na ozdobení

Krok 1

Smetanu potřebnou do čokoládové vrstvy pomalu zahřejte v hrnci téměřk bodu varu.

Krok 2

​​​​​​K horké smetaně přidejte nalámanou čokoládu, máslo i med a na mírném ohni míchejte, dokud se vše nespojí a čokoláda neroztopí. Výsledná směs by měla mít vláčnou, lehce hustější konzistenci.

Krok 3

Teplou čokoládu rozdělte do skleniček, nechejte zchladnout a poté i chvilku vychladit v lednici, kde mírně zatuhne a vytvoří pevnější základ pro následné nanesení krému.

Krok 4

Nyní smíchejte mascarpone s cukrem.

Krok 5

Přidejte změklé arašídové máslo se smetanou a elektrickými metlami 2 minuty mixujte.

Krok 6

Jakmile je krém lehce nadýchaný, rozdělte jej na čokoládový základ ve skleničkách a ozdobte čokoládovými hoblinkami. Před podáváním nechejte alespoň hodinu chladit v lednici.

Nanesení krému do skleniček si usnadníte použitím cukrářského sáčku, který zároveň vytvoří i okrasnější vzhled.

  • Oceníte-li hladší a jemnější konzistenci krému, použijte arašídové máslo jemné, tedy bez kousků arašídů.
  • Komplexnější chuti dosáhnete, pokud do čokoládového základu přimícháte místo medu javorový sirup, který se s arašídovým máslem dokonale doplňuje.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-dezert-do-sklenicky-z-cokoladovo-arasidoveho-kremu-recept.html