Jak na snadný delikátně kávový Kofila koláč
20. Listopad 2022
Jak na snadný delikátně kávový Kofila koláč. Stará dobrá a stále oblíbená čokoládová tyčinka s plně kávovou chutí jako součást nadýchaného a vláčného koláče, jehož intenzita je podpořena i samotnou kávou, je opravdu skvostným moučníkem, ke kterému snad už ani kávu vařit nemusíte.
Co je potřeba
- 250 g hladké mouky
- 300 g krupicového cukru
- 4 vejce
- 1 kypřící prášek
- 4 lžíce silné uvařené kávy + 2–3 lžíce na závěrečné pokapání
- 1 máslo
- 6 čokoládových tyčinek Kofila
Tipy
- Oceníte-li i přes poměrně výraznou kávovou chuť ještě o něco intenzivnější, přisypejte do těsta také 1–2 lžičky instantní kávy.
- Moučník můžete dle své chuti ozdobit i jakoukoliv čokoládovou polevou, nejlépe však hořkou.
Související články
Další zajímavé články
Jak až neuvěřitelně snadno upéct fantastický hrnkový Milka koláč s grankem
Jak až neuvěřitelně snadno upéct fantastický hrnkový Milka koláč s grankem. Známá a velice oblíbená, lahodně sladká čokoláda ve smetanově krémové pole…
Jak upéct extra čokoládový pivní koláč | recept
Jak upéct extra čokoládový pivní koláč | recept. Famózní koláč z tmavého těsta s extra tmavou čokoládovou polevou, jehož nesmírné vláčnosti je dosažen…
Jak upéct „Blondies“ – brownies z bílé čokolády | recept
Jak upéct „Blondies“ – brownies z bílé čokolády | recept. Ano, skutečně! Brownies se jednoduše přebarvilo na blond, a že mu to sluší! Milo…
Jak upéct vláčné čokoládové řezy z červené řepy a jogurtu | recept
Jak upéct vláčné čokoládové řezy z červené řepy a jogurtu | recept. Pokud se obáváte pečení slavného moučníku brownies, respektive s…
Jak upéct atraktivní čokoládový moučník s jemným makovým krémem | recept
V řezu tak atraktivní, hořkou čokoládou v korpusu doplněný a jemným smetanovým krémem ozdobenými moučník, který mezi ostatními čokoládově la…
Diskuze k článku