Jak upéct extra čokoládový pivní koláč | recept
24. Duben 2022
Jak upéct extra čokoládový pivní koláč | recept. Famózní koláč z tmavého těsta s extra tmavou čokoládovou polevou, jehož nesmírné vláčnosti je dosaženo netradičně – pivem. Vzhledem k barevné kompozici nepřekvapí, že tmavým. Jeho karamelový nádech navíc báječně doplní intenzivní čokoládou chuť.
Co je potřeba
Na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 250 g moučkového cukru
- ½ sáčku prášku do pečiva
- 80 g tmavého kakaa
- 250 ml černého piva
- 220 g Hery
- 200 ml zakysané smetany (nejlépe 18%)
- 2 vajíčka
Na polevu:
- 200 ml smetany ke šlehání (33%)
- 200 g hořké čokolády či čokolády na vaření
- 50 g másla
50–100 g hořké čokolády na posypání
Tipy
Pro urychlení a usnadnění práce můžete použít i polevu kupovanou.
Související články
Další zajímavé články
Jak až neuvěřitelně snadno upéct fantastický hrnkový Milka koláč s grankem
Jak až neuvěřitelně snadno upéct fantastický hrnkový Milka koláč s grankem. Známá a velice oblíbená, lahodně sladká čokoláda ve smetanově krémové pole…
Jak na snadný delikátně kávový Kofila koláč
Jak na snadný delikátně kávový Kofila koláč. Stará dobrá a stále oblíbená čokoládová tyčinka s plně kávovou chutí jako součást nadýchaného a vláč…
Jak upéct luxusní křehký koláč s citronovým krémem a borůvkami | recept
Jak upéct luxusní křehký koláč s citronovým krémem a borůvkami | recept. Snoubení sladkého kondenzovaného mléka se svěží citronovou šťávou je zárukou…
Jak upéct máslový koláč s marcipánovou náplní a černým rybízem | recept
Jak upéct máslový koláč s marcipánovou náplní a černým rybízem | recept. Sladký a něžně bílý marcipán v kontrastu s tmavým a příjemně nakysl…
Jak upéct kefírovou bublaninu s mandlovo-makovou žmolenkou | recept
Jak upéct kefírovou bublaninu s mandlovo-makovou žmolenkou | recept. Úžasně vláčné i příjemně svěží kefírové těsto zasypané kousky sladkého ovoce a k…
Diskuze k článku