Jak připravit čokoládovo-kávový dezert s agarem
Jak připravit čokoládovo-kávový dezert s agarem | recept na čokoládové želé. Lahodné čokoládové želé s kávovou příchutí bude chutnat dětem i dospělým. Dezert připravíte velmi snadno a může být i v odlehčené verzi. Stačí zaměnit smetanu ke šlehání za mléko a cukr nahradit třeba práškovou stevií. Recept je vhodný i pro vegetariány, želírovací látka agar-agar není živočišného původu, tak jako želatina. Agar se vyrábí z mořských řas a musí se krátce povařit, jinak neztuhne.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit sladký pohár s ovocným želé a tvarohem | recept
Sladký pohár s ovocným želé a tvarohem | recept. V létě, a to obzvlášť v letošním horkém, není chuť na pečení sladkých dezertů a zákusků. Dáváme…
Jak udělat španělský flan | recept
Jak udělat španělský flan | recept. Flan de casa – „domácí flan“ – něco malého k snědku. Jeden typický španělský recept, na který natrefíte v každé re…
Jak připravit pravou horkou vánoční čokoládu | recept
Jak připravit pravou horkou vánoční čokoládu | recept. Když je na Vánoce venku velmi chladno a padá sníh, po návratu domů je nejlepší dát si něco tepl…
Jak připravit krémovou panna cottu s ovocem | recept
Krémová panna cotta s ovocem | recept. Panna cotta je jedním z nejjednodušších sladkých dezertů. Panna cotta pochází z italské kuchyně…
Jak vyrobit domácí kaštanový a kávový likér | recepty
Domácí kaštanový a kávový likér | recepty. Sladké domácí likéry neodmyslitelně patří k dlouhým podzimním a zimním večerům. Nevím čím to je, ale jindy…