Jak připravit chlupaté knedlíky | recept
Tyto výborné chlupaté knedlíky k vepřovému masu můžete mít brzy na svém stole doma taky. Jak je známo, základem chlupatých knedlíků jsou brambory. Pro čtyři strávníky si proto přichystáme jeden kilogram brambor. Chlupaté knedlíky "půl na půl" připravíme tak, že nejprve brambory rozdělíme na dvě půlky. První polovinu brambor na chlupaté knedlíky oloupeme a uvaříme a nakonec rozmačkáme. Zbylé syrové brambory zbavíme šlupek a nastrouháme, vymačkáme šťávu a po smíchání všech surovin ručně vytvarujeme kulaté knedlíky. Knedlíky vhodíme do vařící vody a na mírném ohni dovaříme. Chlupaté knedlíky jsou hotové. Tento recept na chlupaté knedlíky rozhodně vyzkoušejte. Nebudete litovat! Dobrou chuť!
Diskuze k článku
Přidat komentář
Toto nejsou chlupaté knedlíky, tomuto se říká bosáky - částečně z vařených a částečně ze syrových brambor.
Chlupaté knedlíky jsou zásadně se syrových brambor. Vůbec tam nepatří vejce, muškátový oříšek už vůbec ne. Pouze syrové brambory a mouka.
Dobrý den, ač nejsem autor receptu, musím se ho zastat. Chlupaté knedlíky jsou staročeský pokrm, který nemá jednotný recept. V různých krajích se trochu liší, nejen složením, ale i názvy. Bosáky jsou chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor z Táborska. Jiné názvy jsou třeba klouzáky, chlupáčky nebo frncouchaté. Doporučuji knihu Česká strava lidová od M. Úlehlové - Tilschové, kde se dozvíte více o tomto tématu. Přeji hezký den, Mirka
Chlupaté knedlíky, zásadně připravují že syrových brambor, podle maminky. Nic nevážím, vše míchám, podle citu. Brambory nastrouhám