Jak připravit domácí větrníky z odpalovaného těsta | recept
Domácí větrník z odpalovaného těsta, plněný vanilkovým krémem a karamelovou šlehačkou, prostě větrník jako z dobré cukrárny, už nemusí být utopií ani pro méně zručné cukrářky a cukráře. Do pořadu s recepty Vše o vaření České televize zavítala cukrářka Edita, která se s námi podělila o svůj recept. Vanilkový krém ovoněný vanilkovým luskem a karamelovou šlehačku si přichystáme den dopředu. Na druhý den si uděláme odpalované těsto a větrníky jako z cukrárny úspěšně vyrobíme. V domácích podmínkách.
Co je potřeba
Vanilkový krém na větrníky
30 g vanilkového pudingu
250 ml mléka
1 vanilkový lusk
150 g cukru
smetana 40 % tuku
Karamelová šlehačka na větrníky
50 g cukru
500 ml smetany 40 % tuku
Odpalované těsto na větrníky
250 ml vody
115 g oleje
špetka soli
200 g hladké mouky
5 vajec
Diskuze k videu