Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit domácí větrníky z odpalovaného těsta | recept

20. Září 2014

Domácí větrník z odpalovaného těsta, plněný vanilkovým krémem a karamelovou šlehačkou, prostě větrník jako z dobré cukrárny, už nemusí být utopií ani pro méně zručné cukrářky a cukráře. Do pořadu s recepty Vše o vaření České televize zavítala cukrářka Edita, která se s námi podělila o svůj recept. Vanilkový krém ovoněný vanilkovým luskem a karamelovou šlehačku si přichystáme den dopředu. Na druhý den si uděláme odpalované těsto a větrníky jako z cukrárny úspěšně vyrobíme. V domácích podmínkách.

Co je potřeba

Vanilkový krém na větrníky
30 g vanilkového pudingu
250 ml mléka
1 vanilkový lusk
150 g cukru
smetana 40 % tuku

Karamelová šlehačka na větrníky
50 g cukru
500 ml smetany 40 % tuku

Odpalované těsto na větrníky
250 ml vody
115 g oleje
špetka soli
200 g hladké mouky
5 vajec

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak upéct bouřka řezy | recept
Jak upéct bouřka řezy | recept
Tyto řezy pekla moje babička, jako děti jsme je milovaly. Pak jsem na tento báječný dezert zapomněla a v honbě za zdravou výživou možná i trochu zanev…
Jak udělat odpalované těsto | recept
Jak udělat odpalované těsto | recept
Jak udělat odpalované těsto | recept. Proč si nepřipravit doma právě vaše oblíbené věnečky z cukrárny, karamelové větrníky nebo banánky s čokoládovým…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.