Co je potřeba

Na 4 porce

1 kg g salátových brambor
1 malá salátová okurka
2 cibule
3–4 lžíce vinného octa
3 lžíce rostlinného oleje (např. slunečnicový)
snítka čerstvého kopru
drcený kmín
mletý pepř
sůl
200 ml zeleninového vývaru

1

Brambory uvaříme ve slupce a necháme je na 1 den odležet.

2

Po oloupání je nakrájíme na kolečka.

3

Salátovou okurku nakrájíme také na kolečka, popřípadě můžeme použít struhadlo a jeho část na strouhání koleček.

4

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

5

Suroviny smícháme, ochutíme vinným octem, olejem, nasekaným koprem, špetkou drceného kmínu, čerstvě mletým pepřem a solí.

6

Směs na bavorský bramborový salát zalijeme horkým zeleninovým vývarem. Promícháme a necháme odležet alespoň jednu hodinu.

7

Bavorský bramborový salát je hotový, podáváme jej ke smaženým, grilovaným či dušeným pokrmům z ryb, kuřecího masa, k hovězímu nebo telecímu masu.

Tipy

Do bavorského bramborového salátu je možné přidat hořčici.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.857145
Average: 3.9 (7 votes)