Jak připravit bavorský bramborový salát | recept
Jak připravit bavorský bramborový salát | recept. Do tradičního bavorského bramborového salátu známého jako Kartoffel-Gurken-Salat nebo Bayrischer Kartoffelsalat se nepřidává majonéza, a proto je stravitelnější než český bramborový salát s majonézou. Bavorský bramborový salát se také zalévá horkým zeleninovým vývarem, díky němuž se chutě surovin snadno propojí.
Co je potřeba
Na 4 porce
1 kg g salátových brambor
1 malá salátová okurka
2 cibule
3 – 4 lžíce vinného octa
3 lžíce rostlinného oleje (např. slunečnicový)
snítka čerstvého kopru
drcený kmín
mletý pepř
sůl
200 ml zeleninového vývaru
Krok 1
Brambory uvaříme ve slupce a necháme je na 1 den odležet.
Krok 2
Po oloupání je nakrájíme na kolečka.
Krok 3
Salátovou okurku nakrájíme také na kolečka, popřípadě můžeme použít struhadlo a jeho část na strouhání koleček.
Krok 4
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Krok 5
Suroviny smícháme, ochutíme vinným octem, olejem, nasekaným koprem, špetkou drceného kmínu, čerstvě mletým pepřem a solí.
Krok 6
Směs na bavorský bramborový salát zalijeme horkým zeleninovým vývarem. Promícháme a necháme odležet alespoň jednu hodinu.
Krok 7
Bavorský bramborový salát je hotový, podáváme jej ke smaženým, grilovaným či dušeným pokrmům z ryb, kuřecího masa, k hovězímu nebo telecímu masu.
Do bavorského bramborového salátu je možné přidat hořčici.