Jak připravíme pesto | recept
Pesto nebo Pesto alla genovese je zelená bazalková omáčka, která pochází z oblasti Ligurie v severní Itálii. Alla genovese odkazuje na město Janov (Genova). Pesto lze vyrobit také ze sušených rajčat, medvědího česneku, ze špenátu, kopřiv apod.
Poměr surovin je variabilní, každý má rád jinou chuť. Základem každého pesta je ale olivový olej, česnek, pinie a parmazán, vše rozmixované na pastu. Pesto se vmíchá do uvařených těstovin, jemně obalí jejich povrch a těstoviny jsou připraveny k podávání. Teď je vhodná doba k jeho přípravě do zásoby, čerstvé bylinky jsou všude, tak se nebojte experimentovat.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit kopřivové pesto | recept
Kopřivové pesto | recept. Pesto je hustá směs bylinek, oleje, ořechů a semínek, soli, česneku a sýra. Slouží k ochucení těstovin nebo salátů. Pesto lz…
Jak uvařit domácí plněné těstoviny s pestem | recept
Domácí plněné těstoviny | recept. Příprava domácích těstovin sice zabere trochu více času a vyžaduje i dávku trpělivosti, ale výsledný pokrm vás odměn…
Jak zhotovit pesto z medvědího česneku | recept
Pesto z medvědího česneku | recept. Medvědí česnek je jarní bylinka vlhčích lužních lesů. Roste na březích potoků, často v bučinách, ve velkém množstv…
Jak uvařit těstoviny, aby i rozený Ital smekl klobouk | rady a tipy do kuchyně
„Těstoviny vložte do vroucí osolené vody, zamíchejte a vařte dle času uvedeného na obale“ – tak zní návod na sáčku s těstovinami. Celkem jasné a…
Jak uvařit špagety s kopřivami a masem | recept
Špagety s kopřivami a masem | recept. Mladé kopřivy mají výraznou chuť a na jaře je jich všude plno. Byla by škoda nezkusit je zařadit do jídelníčku.…