Jak naložit pečenou červenou řepu s tymiánem, medem a olivovým olejem | recept
Nakládaná pečená červená řepa | recept. Červená řepa je v posledních letech velice oceňovanou zeleninou. Obsahuje obrovské množství vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek. Pryč jsou doby, kdy jsme červenou řepu znali pouze jako nakládané kostky ve sladko-kyselém nálevu coby přílohu k rizotu. Vyzkoušejte červenou řepu v novém zajímavějším hávu. Místo klasicky nakládané vařené řepy ji protentokrát upečte, získáte tak zajímavější a pro mnohé i lahodnější chuť. Marinádu připravíte z olivového oleje, citronové šťávy, medu a poměrně neotřelým a neobvyklým doplňkem je tymián, který nakládanou řepu ozvláštní a dodá ji specifickou chuť.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
- 3 červené řepy
- olivový olej na zakápnutí
- 1 lžíci medu
- 1 lžíci olivového oleje
- 1 lžíci citronové šťávy
- sůl a pepř
- hrst tymiánu
Upečenou a zchladlou řepu přesuňte do mísy a promíchejte, aby se řepa rovnoměrně obalila v marinádě. Misku uzavřete a nechte alespoň do druhého dne uležet v ledničce. Spotřebujte do čtyř dnů. Nakládanou řepu můžete konzumovat samotnou, případně jako přílohu k masitým pokrmům, ale klidně si ji dejte i s topinkami.
Diskuze k článku