Jak na zelenou čočku (kaviár chudých) | recepty
Zelená čočka je úžasná, protože se nemusí namáčet, drží tvar a skvěle chutná. Čočka zvaná Puy pochází z Francie, je drobnější než klasická hnědá čočka a má šedozelenou barvu. Je výborná jako teplý salát, příloha po indicku či s pečenou zeleninou, sedne k masu i rybám. Potřebná doba varu je 15–20 minut, proto se hodí i jako významný zdroj bílkovin a železa do rychlé a vydatné polévky. Ideální potravina, která zahřeje v podzimních a zimních plískanicích. A proč se jí říká kaviár chudých? Pro svou lahodnou chuť, specifickou barvu a drobná zrnka.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit Beluga salát se zeleninou a balkánským sýrem | recept
Jak připravit Beluga salát se zeleninou a balkánským sýrem | recept. Beluga je černá čočka, která svůj název „podědila“ po kaviáru, drobnými zrnk…
Jak uvařit novoroční oběd z čočky | recepty
Jak uvařit novoroční oběd z čočky | recepty. Na Nový rok, tedy 1. ledna, je tradicí jídlo z čočky. Konzumace čočky v tento den má zajistit dostatek pe…
Jak uvařit polévku z červené čočky a hub | recept
Polévka z červené čočky a hub | recept. Luštěniny bychom měli pro jejich prospěšné účinky zařazovat do jídelníčku alespoň jedenkrát týdně. L…
Jak na luštěninové pomazánky | recept
Luštěninové pomazánky | recept. Luštěniny jsou bohužel velmi opomíjené v našich běžných jídelníčcích. Jsou poměrně kvalitním zdrojem rostlinných bílko…
Jak uvařit čočkovou polévku | recept
Recept na čočkovou polévku. Čočkovou polévku mají rádi malí i velcí. Čočková polévka je ale oblíbená i hospodyňkami – je uvařená brzy, suroviny na jej…