Co je potřeba

Na korpus je potřeba:

  • 200 g zdravých či bezlepkových sušenek
  • 60 g másla
  • 2 lžíce kakaa

Pro přípravu náplně potřebujeme:

  • 300 g nakrájené dýně
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 2 vejce
  • 1 lžičku soli
  • 1 lžičku skořice
1

Dýňový cheesecake můžete připravit z nejpoužívanější dýně Hokkaidó i jiných druhů, např. z dýně muškátové, jejíž chuť se skvěle snoubí s chutí mleté skořice nebo z dýně máslové, jež je ze všech druhů nejsladší a hodí se tedy pro přípravu sladkých pokrmů a dezertů, po upečení v ní navíc probudíte jemné oříškové tóny. Pokud nepoužijete Hokkaidó, musíte dýni oloupat.

Dýně obsahují zejména vlákninu, vitamíny A a C a vitamíny skupiny B, z minerálů pak draslík, vápník, hořčík a železo.

2

A jaký je postup?

Kousky dýně vložíme do hrnce, podlijeme je trochou vody a podusíme doměkka. Trvá to zhruba 10 minut. Poté dýni rozmixujeme ponorným mixérem na pyré a necháme jej vychladnout.

3

Mezitím připravíme korpus tak, že sušenky rozmixujeme s máslem a kakaem.

4

Směs vmačkáme do dortové či koláčové formy a vytvoříme vyšší okraj.

5

Tvaroh smícháme s vejci a cukrem, přidáme skořici a sůl a nakonec vmícháme vychladlé dýňové pyré.

6

Náplň nalijeme na připravený korpus, cheesecake vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 200 °C a pečeme jej asi 45 – 60 minut dozlatova.

7

Dýňový cheesecake necháme vychladnout a můžeme podávat. Přeji dobrou chuť!

Tipy

Můžete použít i kakaové či karobové sušenky, v tom případě již nepřidávejte kakao.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno