Jak na tatarák z avokáda | recept nejen pro vegetariány
Jak na tatarák z avokáda | recept nejen pro vegetariány. Jemná, máslová chuť avokáda je ideálním základem pro výrazné suroviny, které tento tatarák obsahuje. Dokonale vyváží jak výraznou chuť sušených rajčat a kaparů, tak pálivé feferonky, česneku a řízné cibule. Dohromady s hořčicí pak vytvoří opravdu lahodnou verzi bezmasého tataráku.
Co je potřeba
- 1 zralé avokádo
- 1-2 lžičky limetkové šťávy na zakapání avokáda
- 1 malá červená cibule
- ½ pálivé feferonky
- 3 sušená rajčata
- 1 lžička kaparů
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl a pepř dle chuti
Tipy
Tatarák je báječný i s najemno nasekanou jarní cibulkou přidanou místo červené cibule.
Pro ostřejší verzi nahraďte feferonku čili papričkou.
Varování
Opravdu zralé avokádo je měkké a promícháním s ostatními ingrediencemi bohužel nebude ve vašich silách zachovat žádoucí kostičky. Tatarák pak bude mít podobu spíše pomazánky, což na chuti nic nemění.
Diskuze k článku