Jak na tatarák z avokáda | recept nejen pro vegetariány
Jak na tatarák z avokáda | recept nejen pro vegetariány. Jemná, máslová chuť avokáda je ideálním základem pro výrazné suroviny, které tento tatarák obsahuje. Dokonale vyváží jak výraznou chuť sušených rajčat a kaparů, tak pálivé feferonky, česneku a řízné cibule. Dohromady s hořčicí pak vytvoří opravdu lahodnou verzi bezmasého tataráku.
Co je potřeba
- 1 zralé avokádo
- 1-2 lžičky limetkové šťávy na zakapání avokáda
- 1 malá červená cibule
- ½ pálivé feferonky
- 3 sušená rajčata
- 1 lžička kaparů
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl a pepř dle chuti
Krok 1
Avokádo podélně rozkrojte, půlky od sebe oddělte, pecku vyjměte a dužinu nakrájejte na opravdu malé kostičky. V misce pak okamžitě zakapejte limetkovou šťávou, aby avokádo neztratilo svou svěží barvu.
Krok 2
K avokádu přidejte nadrobno nakrájenou feferonku, sušená rajčata, cibuli, kapary a prolisovaný stroužek česneku. Zlehka vše promíchejte.
Krok 3
Závěrečně dochuťte hořčicí, pepřem a solí. Avokádový tatarák podávejte vychlazený s nasucho opečenou bagetkou či toastem a jemně zakapejte olivovým olejem. Pokud máte doma formičky na dortová semifreda, rozhodně jich k servírování využijte.
Tatarák je báječný i s najemno nasekanou jarní cibulkou přidanou místo červené cibule.
Pro ostřejší verzi nahraďte feferonku čili papričkou.
Opravdu zralé avokádo je měkké a promícháním s ostatními ingrediencemi bohužel nebude ve vašich silách zachovat žádoucí kostičky. Tatarák pak bude mít podobu spíše pomazánky, což na chuti nic nemění.