Pečená SVATOMARTINSKÁ husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Co je potřeba

  • Celá husa
  • Slunečnicový olej na potření husy

Nádivka:

  • 1 cibule
  • 1 jablko
  • 1 pomeranč
  • Bylinky (rozmarýn, šalvěj)
  • Sůl a pepř

Omáčka:

  • Odřezky z husy (křídla, krk) a trocha tuku z husy
  • 1 cibule
  • 1 jablko
  • Celer
  • Mrkev
  • Rajčatový protlak
  • Brusinky
  • Masový vývar
  • Slunečnicový olej
  • Studené máslo
  • 3 lžíce bílého vína
  • 1 lžíce škrobu
  • Na červené zelí:
  • 1 hlávka červeného zelí
  • 2 cibule
  • 3 jablka
  • Třtinový cukr
  • Ocet
  • 2 hřebíčky
  • 2 menší bobkové listy
  • Mouka smíchaná s vodou
  • Voda
  • Červené víno
  • Slunečnicový olej

Chlupaté knedlíky – recept naleznete zde: Jak připravit chlupaté knedlíky | recept