Jak na popraskaný jablečný závin
19. Květen 2019
Co je potřeba
strouhanka
máslo
mléko
1
Před pokládáním náplně posypeme těsto vrstvou strouhanky, která přebytečnou vlhkost nasákne.
2
Případně si lze pomoci i během pečení. V hrnečku ohřejeme trochu mléka a másla. Směsí pak pravidelně potíráme závin během pečení. Díky tomuto jednoduchému triku by měl závin držet a nepopraskat.
3
Jablka před plněním těsta můžeme nastrouhat a přebytečnou šťávu vymačkat. Tím bychom měli zabránit praskáním těsta při pečení.
4
Na jablečný závin používáme jablka moučnatá, která už nejsou příliš chutná na přímou spotřebu, protože jsou méně šťavnatá.
Další zajímavé články
Jak upéct jablečný štrúdl z taženého těsta | recept
Recept na jablečný štrúdl z taženého těsta. Když se řekne jablečný štrúdl, není pochyb, o jaký druh pečiva se jedná: tažené těsto tenoučké jako papír,…
Jak upéct jablečný závin | recepty na štrúdl
Jak upéct jablečný závin | recepty na štrúdl. Z těchto tří receptů na jablečný závin si určitě vyberete! Jak je jedlíkům známo, jablečný závin je velm…
Jak upéct jablečný štrúdl z bramborového těsta | recept
Recept na jablečný štrúdl z bramborového těsta. Snad každý zná klasiku – jablkový štrúdl z listového těsta. Ale proč nevyzkoušet něco nového a né tak…
Jak upéct jablečný štrúdl | recept
Jak upéct jablečný štrúdl | recept. Štrúdl neboli jablečný závin je jemný dezert z listového těsta. Příprava jablečného štrúdlu je rychlá a jednoduchá…
Jak udělat náplně do závinů | recept
Jak udělat náplně do závinů | recept. Když babička v neděli dala na stůl bílý ubrus a na něj vytáhla těsto, které zakrývalo celý stůl – těsto přes kte…
Diskuze k článku