Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na popraskaný jablečný závin

19. Květen 2019
Jak na popraskaný jablečný závin

Jablečné záviny často praskají. Je to proto, že jablečná náplň obsahuje příliš vody.

Co je potřeba

strouhanka

máslo

mléko

1

Před pokládáním náplně posypeme těsto vrstvou strouhanky, která přebytečnou vlhkost nasákne.

2

Případně si lze pomoci i během pečení. V hrnečku ohřejeme trochu mléka a másla. Směsí pak pravidelně potíráme závin během pečení. Díky tomuto jednoduchému triku by měl závin držet a nepopraskat.

3

Jablka před plněním těsta můžeme nastrouhat a přebytečnou šťávu vymačkat. Tím bychom měli zabránit praskáním těsta při pečení.

4

Na jablečný závin používáme jablka moučnatá, která už nejsou příliš chutná na přímou spotřebu, protože jsou méně šťavnatá. 

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct jablečný štrúdl | recept
Jak upéct jablečný štrúdl | recept
Jak upéct jablečný štrúdl | recept. Štrúdl neboli jablečný závin je jemný dezert z listového těsta. Příprava jablečného štrúdlu je rychlá a jednoduchá…
Jak udělat náplně do závinů | recept
Jak udělat náplně do závinů | recept
Jak udělat náplně do závinů | recept. Když babička v neděli dala na stůl bílý ubrus a na něj vytáhla těsto, které zakrývalo celý stůl – těsto přes kte…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.