Jak na popraskaný jablečný závin
Jablečné záviny často praskají. Je to proto, že jablečná náplň obsahuje příliš vody.
Co je potřeba
strouhanka
máslo
mléko
Krok 1
Před pokládáním náplně posypeme těsto vrstvou strouhanky, která přebytečnou vlhkost nasákne.
Krok 2
Případně si lze pomoci i během pečení. V hrnečku ohřejeme trochu mléka a másla. Směsí pak pravidelně potíráme závin během pečení. Díky tomuto jednoduchému triku by měl závin držet a nepopraskat.
Krok 3
Jablka před plněním těsta můžeme nastrouhat a přebytečnou šťávu vymačkat. Tím bychom měli zabránit praskáním těsta při pečení.
Krok 4
Na jablečný závin používáme jablka moučnatá, která už nejsou příliš chutná na přímou spotřebu, protože jsou méně šťavnatá.