Jak na čokoládové lanýže s tahini pastou
Jak na čokoládové lanýže s tahini pastou | recept na čokoládové lanýže obalené v kakau. Milovníci čokolády, zde je něco přesně pro vás. Nakupte čokoládu, povolte opasky a užijte si výlet do čokoládového nebe. Výletními jízdenkami jsou tyto hříšně dobré lanýžky s exotickým nádechem. Čokoládová klasika obalená v kakau je v tomto případě netradičně vyladěná sezamovou pastou a sezamovými semínky na obalení.
Co je potřeba
- 180 g kvalitní hořké čokolády (min. 50% kakaa)
- 120 ml plnotučného mléka
- 3 lžičky tahini pasty (sezamové pasty)
- 1,5 lžičky mleté skořice
- 1 lžička tmavého kakaa
+ sezamová semínka na obalení
Lžičkou z vychlazené směsi odebírejte kousky a v dlaních dotvořte lanýžky - kuličky. Případně si ruce namočte, aby se směs nelepila. Pracujte poměrně svižně, hmota má tendenci se při pokojové teplotě topit. Ovšem není nutné tvořit přímo kuličky, můžete využít pouze lžičky a vytvořit doslovné lanýžky, které nemají přesný tvar.
Tipy
Ještě jemnější a sametovější chuti dosáhnete, pokud do lanýžů místo plnotučného mléka použijete smetanu. Pak budou tyto hříšné lanýže opravdu plnohodnotně hříšné.
Diskuze k článku