Jak na bulgurovou kaši | recept
Jak na bulgurovou kaši | recept. Bulgur je předvařená tvrdozrnná pšenice. Pokud zařadíme tmavý bulgur, jedná se o celozrnnou pšenici, která obsahuje vyšší podíl vlákniny a minerálních látek. Její příprava je snadná a chuť výborná. Kaše z bulguru může být příjemná změna oproti běžné ovesné kaši.
Co je potřeba
2 porce:
- 150 g tmavého bulguru
- 400 ml mléko
- voda podle potřeby
- špetka soli
- skořice podle chuti
- 10 g kakaový pudinkový prášek nebo 10 g kakaa
- xylitol nebo čekankový sirup na doslazení
- 20 g konopných semínek nebo vlašských ořechů
Tipy
Loupaná konopná semínka mají velmi jemnou, lahodnou chuť. Jsou zdrojem tuků a kvalitních bílkovin. Mají perfektní poměr omega 3 a 6 mastných kyselin, a proto by měly být pravidelně zařazovány v jídelníčku. V jedné porci (10g) obsahují 3 g bílkovin, 5 g tuků a téměř žádné sacharidy. Neloupané konopné semínko je také výborným zdrojem vlákniny, a to 3 g vlákniny na 10 g semínek. Neloupané semínko můžeme nechat naklíčit a přidat do salátu nebo jen tak na chléb s pomazánkou, podobně jako se dává řeřicha.
Konopné semínko pochází z technického konopí, které neobsahuje THC, proto se nemusíte bát žádných vedlejších účinků.
Množství energie a živin na jednu porci:
1800KJ (430 kcal), 20 g bílkovin, 55 g sacharidů, 10 g tuků
Diskuze k článku