Jak kandovat ovoce
Jak na kandované ovoce | recept. Kandování je způsob zpracování ovoce, při kterém se šťáva v ovoci nahrazuje nasyceným cukerným roztokem. Postup je snadný, leč zdlouhavý. Odměnou za trpělivost je luxusní pochoutka, jakou v obchodě nekoupíte. Kandované domácí ovoce využijete při zdobení dortů, zákusků, jako přísadu do vánoční štoly nebo pečení biskupského chlebíčku. Kandovat se dají třešně, švestky, meruňky, broskve, ananas, hrušky, citrusová kůra a mnoho jiných druhů. Na kandování vybíráme ovoce bez vad, v případě citrusové kůry jen chemicky neošetřenou.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit krémovou panna cottu s ovocem | recept
Krémová panna cotta s ovocem | recept. Panna cotta je jedním z nejjednodušších sladkých dezertů. Panna cotta pochází z italské kuchyně…
Jak udělat sušené ovocné placky | recept
Sušené ovocné placky | recept. Sušení je nejstarší a nejlevnější způsob konzervace. Dnes, když jsou rozšířeny domácí sušičky, je to i pohodlnější opro…
Jak upéct ostružinový koláč | recept
Jak upéct ostružinový koláč | recept. Mezi námi je mnoho lidí, co z různých důvodů vyřadili mouku ze svého jídelníčku. Zejména pro ty je určen následu…
Jak zavařit hrušky v medu | recept
Jak zavařit hrušky v medu | recept. Domácí kompoty se hodí mít v zásobě ve sklepě nebo spíži. V zimě je využijete na výborné koláče, dezerty nebo…
Jak naložit ovoce do alkoholu | recepty
Jak naložit ovoce do alkoholu | recepty. Konzervování v alkoholu údajně vynalezli v klášterech středověké Evropy. Ovoce můžeme nakládat do samotného a…