Jak využít vaječné skořápky jako doplněk stravy | rady
Diskuze k článku
Přidat komentář
Nemyslím si, že konzumace skořápek z důvodu doplnění vápníku touto formou je nejlepší. Kdysi jsme především pro děti připravovali nápoj, který pili každý den odlivku cca 0,50 ml a mělo to úžasný vliv na kazivost zubů. Recept není složitý, do šťávy vytlačené z citronů asi 300 ml, se vloží 3 celá řádně umytá vejce. Po třech dnech zjistíte, že skořápky se naprosto rozpustily a zůstal pouze obsah vajec v blance, kterou odstraníme. Potom šťávu rozmixujeme s se syrovými vejci, podle chuti osladíme medem a cukrem a přidáme asi 100ml vodky, kvůli sterilizaci pokud se bude nápoj jevit jako silny je možné jej trochu zředit vodou.. Takto zhotovený nápoj skladujeme v chladnu a denně vypijeme jak bylo uvedeno 0,02 - 0,5 ml. Dětem už je padesát let a nikdy neměli zkažené zuby a dodnes jsou zubaté jak cirkulárka.
Vaječná skořápka skutečně obsahuje hodně vápníku, ovšem ve formě uhličitanu vápenatého, který je v lidském organismu v nerozpustné formě poměrně špatně využitelný. Proto vám někdo doporučil pokapání citronem, aby se uhličitan vápenatý převedl na rozpustný citrát, který se lépe vstřebá. Není důležité, jak dlouho skořápky v citronové šťávě necháte, ale kolik citronu přidáte - skořápka se musí alespoň částečně rozpustit. - citace z článku, kde se o tom pojednává, tudíž bez citronu vápník skutečně nevstřebáte, článek je tedy mylný.