Jak vyrobit valentýnské čoko brownies | recept
Jak vyrobit valentýnské čoko brownies | recept. Už jste měli to štěstí ochutnat tuto americkou dobrotu? Pokud ne, je nejvyšší čas to napravit. Čokoládový "šotek" totiž polapí nejednoho gurmána či náruživé milovníky čokolád. Brownies s valentýnskou úpravou jsou pak již dokonalým skloubením všeho tak dobrého dohromady. Vždyť přece čokoláda je mimo jiné i velice silné afrodiziakum. Pokud tedy chcete mile překvapit svého milého, řiďte se staletími ověřenou recepturou: Láska prochází žaludkem. Není tedy nic ideálnějšího, než abyste právě na Valentýna sáhli po čokoládě a formičkách.
Co je potřeba
- 350 g čokolády (nejlépe 50 až 60 % kakaa), nalámat na kostičky
- 250 g másla (kostičky)
- 3 velká nebo 4 malá vajíčka
- 85 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 250 g cukru dle vašeho výběru
Nejprve si dejte rozehřát troubu, elektrickou na 160 °C, pokud máte horkovzdušnou troubu, tak na 140 °C. Pořádně vymažte pekáček a na něj pak vložte pečicí papír.
V dalším kroku nechte rozpustit čokoládu s máslem ve vodní lázni. Vezměte si na to větší rendlík.
Mezitím šlehejte vajíčka, a to tak dlouho, až zesvětlí. Následně k nim zašlehejte cukr. Směs šlehejte do té doby, dokud není hustá a lesklá.
Hotovou ušlehanou směs opatrně vlijte do rozpuštěné čokolády. Opatrně ji vmíchejte. Následně na povrch prosejte hladkou mouku s práškem do pečiva, kterou také s citem zapravíte do čokolády, dokud nebude směs hladká.
Hotové, hladké těsto vylijte do formy a pečte 30 až 35 minut. Brownies jsou hotová, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale na povrchu suchý. Při testu špejlí je vnitřek naopak vlahý. Na špejli ulpívají drobečky.
Během chladnutí těsto ještě trochu dojde. Před vyklopením z formy nechte moučník ještě hodinu chladnout. Teprve až pak brownies vyjměte a za pomocí vykrajovátka naporcujte na srdíčka a nazdobte rozpuštěnou čokoládou, případně polevou a cukrovým zdobením. Fantazii se meze nekladou. A opět nechte odpočinout.
Naservírujte na talířek, nazdobte a podávejte. Nezapomeňte na dezertní vidličku a skleničku nějakého dobrého červeného vína.
Diskuze k článku