Jak vyrobit domácí lák na okurky | recept
Vyrobit si domácí lák na okurky lze s trochou fantazie a párem šikovných rukou překvapivě snadno. Vyzkoušejte tento originální recept na sladkokyselý kořeněný lák na okurky, pro jehož domácí výrobu je zapotřebí ocet, cukr, sůl a semena hořčice, celeru, mletá kurkuma, drcená paprika, černý pepř a česnek. A samozřejmě ve sklenici s okurkami nesmí chybět dobrá cibule. Lák nejprve přichystáme, poté necháme odležet 4 dny. Okurky nezavařujeme, domácím lákem na okurky pouze naplníme sklenice. V chladničce nám kořeněné okurky takto vydrží jeden měsíc. Okurky v nálevu výborně chutnají. Přesvědčte se sami.
Co je potřeba
6 šálků na tenké plátky nakrájené okurky
2 šálky tence nakrájené cibule
1 1/2 šálky bílého octa
3/4 šálku cukru
3/4 lžičky soli
1/2 lžičky semen hořčice
1/2 lžičky semen celeru
1/2 lžičky mleté kurkumy
1/2 lžičky drcené papriky
1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
4 stroužky česneku, na tenké plátky
Diskuze k videu