Jak uvařit třešňové knedlíky | recept
Třešňové knedlíky | recept. Ovocné knedlíky podle následujícího receptu jsou hodně netradiční. Recept je to předválečný a ještě nikdy jsem knedlíky takto připravené neochutnala a ani toto těsto neznala. Třešňové knedlíky jsem vyzkoušela a vůbec nejsou špatné. Máte-li chuť a odvahu vyzkoušet něco nového, postupujte podle návodu v dnešním článku.
Co je potřeba
- 500 g třešní
- 3 vejce
- strouhanka podle potřeby
- lžička mleté skořice
- cukr podle chuti
- citronová kůra
- špetka soli
- posyp podle vlastního uvážení
Přidejte do misky třešně a strouhanku podle potřeby. Třešně pustí šťávu a strouhanka musí těsto zahustit. Nakonec vmíchejte ušlehaný sníh z bílků. Těsto na knedlíky musí být husté tak, aby se knedlíky daly rukou tvořit a aby se ve vodě nerozvařily. Je nutné to vyzkoušet na zkušebním vzorku. Knedlíky vhazujte rychle za sebou do vroucí vody. Knedlíky běžné velikosti jsou uvařené asi za 10 minut.
Diskuze k článku