Jak uvařit třešňové knedlíky | recept
Třešňové knedlíky | recept. Ovocné knedlíky podle následujícího receptu jsou hodně netradiční. Recept je to předválečný a ještě nikdy jsem knedlíky takto připravené neochutnala a ani toto těsto neznala. Třešňové knedlíky jsem vyzkoušela a vůbec nejsou špatné. Máte-li chuť a odvahu vyzkoušet něco nového, postupujte podle návodu v dnešním článku.
Co je potřeba
- 500 g třešní
- 3 vejce
- strouhanka podle potřeby
- lžička mleté skořice
- cukr podle chuti
- citronová kůra
- špetka soli
- posyp podle vlastního uvážení
Krok 1
Třešně vypeckujte a podle toho, jak jsou sladké, je promíchejte s cukrem. Zaprašte mletou skořicí, nastrouhejte citronovou kůru a třešně obalte.
Krok 2
Vejce rozklepněte a oddělte žloutky a bílky. Žloutky vložte do misky a utřete se špetkou soli a malým množstvím strouhanky.
Krok 3
Přidejte do misky třešně a strouhanku podle potřeby. Třešně pustí šťávu a strouhanka musí těsto zahustit. Nakonec vmíchejte ušlehaný sníh z bílků. Těsto na knedlíky musí být husté tak, aby se knedlíky daly rukou tvořit a aby se ve vodě nerozvařily. Je nutné to vyzkoušet na zkušebním vzorku. Knedlíky vhazujte rychle za sebou do vroucí vody. Knedlíky běžné velikosti jsou uvařené asi za 10 minut.
Krok 4
Podle původního receptu ze 14. července 1938 se knedlíky mají posypat na másle osmaženou strouhanou houskou promíchanou s cukrem a skořicí. Čím si je posypete, je na vašem rozhodnutí.