Jak uvařit studenou polévku gazpacho | recept
19. Prosinec 2013
Gazpacho – osvěžující studená zeleninová polévka původem ze Španělska – má mezi polévkami tradičně podávanými zastudena své výsostné postavení. Dopřejte si lahodnou chuť polévky gazpacho a okuste španělskou kuchyň i doma.
Co je potřeba
Pro 4 porce:
1 kg rajčat
200 ml rajčatové šťávy nebo džusu
50 ml olivového oleje
4 toastové chleby
2 červené papriky
2 stroužky česneku
2 lžíce bílého vinného octu
2 lžíce sušených drcených rajčat
1 okurek
1 lžíce bazalky
1 červená cibule
1 lžička listové petržele
1 lžička estragonu,
tabasco, worcester
parmezán
sůl, mletý černý pepř
Další zajímavé články
Jak udělat gazpacho | recept na studenou polévku
Jak udělat gazpacho | recept na studenou polévku. Výborná polévka, která si vás dostane. Gazpacho je španělská zeleninová polévka, základem je vždy ro…
Jak udělat studenou jahodovou polévku | recept
Jak udělat studenou jahodovou polévku | recept. Přemýšlíte, co udělat z jahod? Jahodová polévka vás příjemně osvěží v horkých letních dnech. A navíc p…
Jak připravit jarní ředkvičkový salát | recept
Jak připravit jarní ředkvičkový salát | recept. Ředkvičky jsou pro mne jedním ze symbolů jara v kuchyni. Je sice možné sehnat je po velkou část r…
Jak udělat nejjednodušší rajčatový salát s jarní cibulkou a zakysanou smetanou | recept
Rajčatový salát s jarní cibulkou a zakysanou smetanou | recept. Srpen patří rajčatům, můžeme si pochutnávat na nejrůznějších odrůdách. Jisté však je,…
Jak udělat churros | recept
Jak udělat churros | recept. Churros – to je lahodný dezert. Stejně jako preclíky i churros jsou prodávány pouličními prodejci, kteří je smaží a prodá…
Diskuze k videu