Jak uvařit rebarborové čatní (chutney) | recept
Rebarborové čatní (chutney) | recept. Čatní neboli chutney vznikla v Indii. Tradičně se podává ke grilovanému nebo pečenému masu a má k němu vytvářet chuťový kontrast. Čatní se hodí i jako příloha k sýrům. Čatní může mít různé podoby, chutnat sladce, pálivě, kysele a konzistenci má buď hladkou nebo s celými kousky. Konzervačními prostředky jsou pouze ocet a cukr. Zkuste si uvařit čatní z rebarbory, potřebuje alespoň měsíc zrát ve sklenici. Na letní grilovačku se bude skvěle hodit.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit delikátní rebarborové čatní s ovocem | recept
Jak připravit delikátní rebarborové čatní s ovocem | recept. Nebývalé chuťové spojení ingrediencí v tomto čatní vás velice rychle přesvědčí, že i…
Jak ze sezónní rebarbory připravit netradiční sladkokyselé čatní
Pikantní delikatesa s tradiční sladkokyselou chutí, ovšem tentokrát s netradičním zapojením rebarbory a netradičně doladěnou pikantností. Re…
Jak připravit dýňové noky | recept
Dýňové noky | recept. Dýně Hokkaido je v kuchyni všestranně upotřebitelná. Na rozdíl od větších druhů má Hokkaido i přijatelnou velikost, takže se spo…
Jak připravit pikantní meruňkové čatní s kari | recept
Jak připravit pikantní meruňkové čatní s kari | recept. Sladkokyselá, avšak v závěru překvapivě pikantní chuť tohoto čatní, v němž jsou slad…
Jak připravit pikantní čatní ze sušených meruněk | recept
Jak připravit pikantní čatní ze sušených meruněk | recept. Jedinečná specialita, která vás osloví svou intenzivní sladkokyselou chutí a marmeládově vl…