Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit rajskou polévku – recept

rajská polévka

Máte menší děti a nevíte, jakou polévku jim uvařit, aby jim chutnala a měly ji rády? Nevíte, z čeho uvařit, abyste nepotřebovali příliš mnoho surovin, a polévka nebyla drahá takřka jako hlavní jídlo? Jak se říká, polévka je grunt a když si ji dopřejeme, hlavního chodu nesníme tolik. Navíc žaludek zahřeje a nastartuje. Ta rajská je výtečná a chutná malým i velkým strávníkům. Přitom je jednoduchá a relativně levná.

Co je potřeba

  • Rajský protlak nebo pasírovaná rajčata
  • Cibulku
  • Drobné těstoviny do polévky nebo rýži
  • Vajíčko
  • Olej
  • Lžíce hladké mouky
  • Majoránku
  • Sůl a cukr k dochucení

Postup

Nejdříve si očistíme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Do hrnce dáme olej a až je horký, vsypeme nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme hladkou mouku a vytvoříme jíšku. Poté přidáme vodu a rajský protlak nebo 0,5 l balení pasírovaných rajčat. Přidáme lžičku majoránky, sůl, cukr, hrst rýže nebo těstovin do polévky a necháme vařit. Připravíme si do hrníčku vajíčko, které rozkvedláme.

Jakmile jsou těstoviny nebo rýže měkké, přidáme vajíčko a necháme provařit. Dochutíme dle potřeby cukrem a solí a můžeme podávat.

Do rajské polévky můžeme přidat i bujon, v takovém případě nedáváme tolik soli. Vajíčko můžeme vynechat, ale s ním je vydatnější. Síla chuti polévky se dá regulovat tím, že zvolíme menší nebo větší množství vody. Rajská polévka je jednoduchá a může mít vícero podob. Stačí si ji uvařit a postupně doladit tak, jak ji máte nejraději.

Autor: redakce
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.