Jak uvařit pórkovou polévku | recept
Pórková polévka | recept. Polévky jsou důležitým doplňkem jídelníčku. Základem mnoha polévek jsou vývary. Polévky dělíme na čiré, zadělávané a krémové. Polévka se podává jako první chod oběda (je-li podáván studený předkrm, tak až po něm). Má povzbudit chuť k jídlu a proto, jestliže je součást obědového menu, má být méně sytivá. Polévky servírované samostatně, např. na svačinu, jsou většinou husté a sytivé. Pro tyto příležitosti se výborně hodí krémové nebo zadělávané polévky, jako třeba polévka z pórku.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit kedlubnovou krémovou polévku | recept
Kedlubnová krémová polévka | recept. Husté krémové polévky jsou alternativou svačiny nebo večeře. Příprava těchto polévek je většinou rychlá a velmi s…
Jak uvařit bramborovou polévku | recept
Bramborová polévka | recept. Jednou z nejznámějších polévek české kuchyně je bramboračka. Bramboračka se vaří podle různých receptů, v každém kraji se…
Jak uvařit pórkovou polévku se slunečnicovými semínky | recept
Pórková polévka se slunečnicovými semínky | recept. Polévky můžete konzumovat nejen jako první chod oběda, ale výborné jsou i jako teplá večeře. Při j…
Jak uvařit podzimní polévku z dýně, pórku a cukety | recept
Jak uvařit podzimní polévku z dýně, pórku a cukety | recept. Tato polévka je spojením hned tří oblíbených podzimních polévek. Dýně, pórek i cuketa jso…
Jak uvařit fazolkovou polévku | recept
Fazolková polévka | recept. Fazolková polévka je další z takzvaných svačinových polévek. Je velmi chutná a natolik sytá, že už další chod nepotřebujem…