Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit pórkovou polévku | recept

Jak uvařit pórkovou polévku | recept

Pórková polévka | recept. Polévky jsou důležitým doplňkem jídelníčku. Základem mnoha polévek jsou vývary. Polévky dělíme na čiré, zadělávané a krémové. Polévka se podává jako první chod oběda (je-li podáván studený předkrm, tak až po něm). Má povzbudit chuť k jídlu a proto, jestliže je součást obědového menu, má být méně sytivá. Polévky servírované samostatně, např. na svačinu, jsou většinou husté a sytivé. Pro tyto příležitosti se výborně hodí krémové nebo zadělávané polévky, jako třeba polévka z pórku.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak uvařit bramborovou polévku | recept
Jak uvařit bramborovou polévku | recept
Bramborová polévka | recept. Jednou z nejznámějších polévek české kuchyně je bramboračka. Bramboračka se vaří podle různých receptů, v každém kraji se…
Jak uvařit fazolkovou polévku | recept
Jak uvařit fazolkovou polévku | recept
Fazolková polévka | recept. Fazolková polévka je další z takzvaných svačinových polévek. Je velmi chutná a natolik sytá, že už další chod nepotřebujem…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.