Jak uvařit polský bigos | recept
Polský bigos | recept. Bigos je polské národní jídlo z masa, zelí a klobásy. Je to jídlo variabilní, v každé domácnosti má jinou chuť, ale některé zásady při vaření dodržují všichni. Správný bigos obsahuje kysané i hlávkové zelí, kvalitní klobásu a nejméně dva druhy masa. Vaří se každé zvlášť a nakonec se vše smíchá a dochutí. Správný Polák by nikdy nevařil bigos s použitím jednoho hrnce, i když recept k tomu svádí. Budete potřebovat několik hrnců a pánev. Jídlo chutná nejlépe odleželé, druhý až třetí den po ohřátí.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit kuřecí Tikka masalu | recept indické kuchyně
Jak uvařit kuřecí Tikka masalu | recept indické kuchyně. Chuťově dokonalá a kořením provoněná indická jídla jsou i přes obsáhlý výčet surovin až neuvě…
Jak uvařit pravý maďarský guláš | recept
Maďarský guláš | recept. Následující článek vám poradí, jak si doma připravit pravý maďarský guláš. Guláš je původem pokrm maďarských pastevců, připra…
Jak připravit variaci na kološvárské zelí | recept
Variace na kološvarské zelí | recept. Následující recept se zelím je z kategorie jídel z jednoho hrnce. Ale netěšte se dopředu, nádob je potřeba mnohe…
Jak uvařit cibulovo-pivní omáčku s vepřovým masem | recept
Cibulovo-pivní omáčka s vepřovým masem | recept. Omáčky jsou klasikou české kuchyně a doplňují především různé druhy masa. Všichni známe rajskou, svíč…
Jak uvařit pečené rizoto s kuřecím masem | recept
Jak uvařit pečené rizoto s kuřecím masem | recept. Pečené rizoto s kuřecím masem a ještě k tomu se sušenými rajčaty a parmazánem. To je skvělá variace…