Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit polský bigos | recept

Jak uvařit polský bigos | recept

Polský bigos | recept. Bigos je polské národní jídlo z masa, zelí a klobásy. Je to jídlo variabilní, v každé domácnosti má jinou chuť, ale některé zásady při vaření dodržují všichni. Správný bigos obsahuje kysané i hlávkové zelí, kvalitní klobásu a nejméně dva druhy masa. Vaří se každé zvlášť a nakonec se vše smíchá a dochutí. Správný Polák by nikdy nevařil bigos s použitím jednoho hrnce, i když recept k tomu svádí. Budete potřebovat několik hrnců a pánev. Jídlo chutná nejlépe odleželé, druhý až třetí den po ohřátí.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.